Βάση Δεδομένων “Κιβωτός”

Η «Κιβωτός» είναι ένα Πληροφοριακό Σύστημα που αφορά στη διαχείριση της νόμιμης Μετανάστευσης, το θεσμικό πλαίσιο της οποίας ορίζεται με τις διατάξεις του ν.4251/2014 (ΦΕΚ Α’ 80/01-04-2014), από τις υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών και τα Τμήματα Αδειών Διαμονής των Δ/νσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

9406368

Αποτελεί μία και ενιαία ψηφιακή πηγή των διατάξεων του ν.4251/2014, της Αιτιολογικής του Έκθεσης, των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, των εφαρμοστικών Υπουργικών του αποφάσεων, των ερμηνευτικών εγκυκλίων., της σχετικής ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας, των γνωμοδοτήσεων Ανεξάρτητων αρχών, της νομολογίας των Δικαστηρίων αλλά και σχετικών εγγράφων, συμβάσεων, συμφωνιών και αποφάσεων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών. Κατά συνέπεια εγκιβωτίζει κυριολεκτικά, μέσω συμπαγούς κωδικοποίησης, το σύνολο των πηγών δικαίου για τη Μετανάστευση.

Σε μεταφορικό επίπεδο, φιλοδοξεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη «κιβωτό» γνώσεων ως υποστηρικτικό εργαλείο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των εργαζομένων στο θεματικό πεδίο της Μετανάστευσης. Φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις έντυπες πηγές δικαίου αλλά και να βοηθήσει τα στελέχη των οικείων Υπηρεσιών να «επιπλεύσουν» μέσα σ’ έναν «ωκεανό» εγγράφων, ερμηνειών, επεξηγήσεων και τροποποιήσεων, δοθείσης της εμπειρίας εφαρμογής του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου, του ν.3386/2005 (ΦΕΚ Α’ 212/23-05-2005).

Υπό την παραπάνω έννοια, η «Κιβωτός»:

1.     Προσδίδει στη Διοίκηση μία, ενιαία εξωτερική εικόνα κατά τις συναλλαγές της με τους πολίτες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

2.     Προσδίδει στη Διοίκηση μία, ενιαία εσωτερική εικόνα καθώς κάθε υπάλληλος παρέχει ίδιες πληροφορίες με το συνάδελφό του.

3.     Υποβοηθά και υποστηρίζει το απερίσπαστο έργο των εισηγητών κατά τη σύνταξη γενικών ή ειδικών εγγράφων.

4.     Απαλλάσσει τον υπάλληλο από την ανάγκη τήρησης φυσικού αρχείου πηγών δικαίου.

5.     Εξοικονομεί πολύ σημαντικούς υλικούς (αναλώσιμα) και άυλους (πνευματικός μόχθος, ψυχική καταπόνηση) πόρους.

6.     Μειώνει σημαντικά το μέσο χρόνο εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων.

7.     Μειώνει σημαντικά το μέσο χρόνο αναμονής των συναλλασσομένων.

8.   Διά της τυποποίησης των διαδικασιών, μειώνει το ενδεχόμενο λάθους, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της Υπηρεσίας και καλλιεργεί ουσιαστικά ένα νέο προφίλ λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης ενώπιον του συναλλασσόμενου κοινού.

Δημιουργός προγράμματος : Γ. Κ. Ματσαρίδης

 

Share This Post

One Response to Βάση Δεδομένων “Κιβωτός”

  1. Δημήτριος Μαμάκος Απάντηση

    05/02/2015 at 21:29

    Χρειάζεται να υποβάλλουμε αίτηση λήψης βάσης δεδομένων??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.