Τουρκία: Η τουρκική δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση κατά του συγγραφέα Ντογάν Ακχανλί

Ντογάν ΑκανλίΗ επανέναρξη σήμερα της δικαστικής αναψηλάφησης στην Τουρκία μιας υπόθεσης κατά του γεννημένου στην Τουρκία Γερμανού συγγραφέα Ντογάν Ακχανλί, του έχει δημιουργήσει την αίσθηση πως τον μεταχειρίζονται ως ένα πολιτικό μπαλάκι, σύμφωνα με τον ίδιον.

Από την Κολωνία της δυτικής Γερμανίας, ο Ακχανλί δήλωσε πως οι φίλοι του στην Τουρκία τον ενημέρωσαν πως οι τουρκικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Το 2011 δικαστήριο στην Τουρκία τον είχε απαλλάξει από τις κατηγορίες της ληστείας μετά φόνου, που σχετίζονταν με μια επίθεση, το 1989, σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

«Ήλπιζα πως είχα τελειώσει με αυτές τις ανοησίες», δήλωσε ο συγγραφέας, ο οποίος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει υποστηρίξει πως δεν συμμετείχε στη ληστεία εκείνη.

«Αισθάνομαι σαν μία μπάλα, την οποία πασάρουν μπρος πίσω οι διάφορες ομάδες εξουσίας στην Τουρκία», υπογράμμισε ο ίδιος, χωρίς να προσδιορίζει ποιος υποψιάζεται ότι βρίσκεται πίσω από τη νέα αυτή δικαστική δίωξη.

Ο Ακχανλί είχε φυλακισθεί υπό την κυβέρνηση των στρατιωτικών στην Τουρκία προτού διαφύγει το 1991 στη Γερμανία, της οποίας είναι πλέον πολίτης. Οι πολιτικές θέσεις και δηλώσεις που έχει διατυπώσει έκτοτε—όπως για παράδειγμα οι αναφορές του στη Σφαγή των Αρμενίων τον 20ο αιώνα—έχουν εξοργίσει τις αρχές στην Άγκυρα.

Πηγή: kerdos.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.