Θέματα Εξετάσεων Πανελλήνιου Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων 2015-2018 (Η’ Έκδοση)

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την απόκτηση της άδειας δικηγόρου καθιερώθηκε με το νέο Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013) και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη β΄ εξεταστική περίοδο του έτους 2015.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει αποκλειστικά γραπτές εξετάσεις επί πρακτικών θεμάτων στα ακόλουθα πέντε μαθήματα: 1) Αστικό Δίκαιο και Πολιτική Δικονομία, 2) Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία, 3) Εμπορικό Δίκαιο, 4) Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία, και 5) Κώδικας Δικηγόρων και Κώδικας Δεοντολογίας.

Στην ανά χείρας, όγδοη (η΄) έκδοση παρατίθενται, ελαφρώς επεξεργασμένα, τα θέματα εξετάσεων του πανελλήνιου διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου διαγωνισμού (14-16 Δεκεμβρίου 2018).

Από τούδε και στο εξής δεν συμπεριλαμβάνονται τα θέματα εξετάσεων του παλαιού συστήματος, καθώς αυτά έχουν καταστεί απαρχαιωμένα και δεν παρουσιάζουν πλέον εκπαιδευτική χρησιμότητα. Συγχρόνως, η ήδη επτάκις εφαρμογή του νέου συστήματος παρέχει επαρκές υλικό για μελέτη είτε κατά μόνας είτε στο πλαίσιο των σεμιναρίων που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Ευχαριστίες οφείλονται στους συναδέλφους Σωτήρη Διαμαντόπουλο, Αλέξανδρο Μαντζούτσο και Βενιαμίν Μπατή, για την παραχώρηση των δικαιωμάτων της έκδοσης.

Όπως και όλες οι προηγούμενες εκδόσεις, διατίθεται δωρεάν, με την ευχή να αποτελέσει ένα πρακτικό και χρήσιμο βοήθημα για τους νεότερους συναδέλφους που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στους μελλοντικούς διαγωνισμούς.

 

Αθήνα, Δεκέμβριος 2018

Μαρία Αγγελή
Σύμβουλος, τ. Γενική Γραμματέας ΕΑΝΔΑ

Γεώργιος Αργυρόπουλος
Γενικός Γραμματέας ΕΑΝΔΑ

Ιωάννης – Μαρίνος Καταγάς
Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΕΑΝΔΑ

Διονύσιος – Ευγένιος (Διογένης) Πανάγαρης
Δικηγόρος, LLM

 

————————————————–

Για να κατεβάσετε το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή (pdf), κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Θέματα Εξετάσεων Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων 2015-2018
(Η’ Έκδοση)

ή στην παρακάτω εικόνα:

Για δωρεάν παραλαβή αντιτύπων σε έντυπη μορφή, οι συνάδελφοι παρακαλούνται να απευθύνονται στον κ. Ιωάννη – Μαρίνο Καταγά (6978014664, [email protected]).

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.