Τα πρώτα Θερινά Μαθήματα του Ιδρύματος Κούφα είναι πια Γεγονός!

Θερινά μαθήματα Διεθνούς Δικαίου εκτός της Ακαδημίας της Χάγης;

Κι όμως τούτο είναι όχι μόνον εφικτό αλλά και ήδη προγραμματισμένο για το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης και 10ης Ιουλίου του 2015, χάρη στο Ίδρυμα Κούφα, του οποίου η πολυεπίπεδη δραστηριότητα στο πεδίο του Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αναζωπυρώσει τον επιστημονικό διάλογο αλλά και το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών επί των ως άνω αντικειμένων, με εμβέλεια η οποία καλύπτει όχι μόνον  ολόκληρη τη Βόρεια αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

Επιβεβαιώνοντας τόσο την προσήλωση της ιδρύτριας και προέδρου όσο και του διοικητικού συμβουλίου στην εκπλήρωση των καταστατικών σκοπών και την καλλιέργεια του επιστημονικού διαλόγου σε σύγχρονα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου, με ιδιαίτερο εθνικό ενδιαφέρον, τα θερινά μαθήματα θα προσφέρουν την μοναδική ευκαιρία εξοικείωσης και εμβάθυνσης σε ένα σύνολο επιμέρους προβληματικών απτομένων του Διεθνούς Δικαίου της Ενέργειας, ενός από τους πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενους υποκλάδους του αντικειμένου με μείζονα βαρύτητα για την Ελληνική Πολιτεία. Η εμπειρία των θερινών μαθημάτων, όπως επιβεβαιώνει και η σειρά επιτυχημένων αναλόγων διοργανώσεων υπό την αιγίδα του (πλέον μη υφισταμένου) Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει έναντι των αντίστοιχων προγραμμάτων της αλλοδαπής.

Και το σημαντικότερο: εξαίρετοι ακαδημαϊκοί διεθνώς εγνωσμένου κύρους έρχονται στη χώρας μας και την πόλη της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους τη μοναδική δυνατότητα να πλουτίσουν σε γνώσεις και εμπειρίας εντός ενός καθ’ όλα διεθνούς περιβάλλοντος χωρίς να χρειασθεί να βρεθούν εκτός των συνόρων.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος.

3.ekdiloseis

Το Ίδρυμα Καλλιόπης Κούφα για την Προώθηση του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνει για πρώτη φορά το 2015 τα Θερινά Μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η θεματική για το 2015 θα αφορά στο Διεθνές Δίκαιο της Ενέργειας και τα μαθήματα θα γίνουν από 1 ως 10 Ιουλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη. Το μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές νομικής, ερευνητές και ανθρώπους της πράξης με ενδιαφέρον πάνω στη συγκεκριμένη θεματική. Η λίστα των διδασκόντων περιλαμβάνει για την ώρα τους: Catherina Redgwell (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), August Reinisch (Πανεπιστήμιο της Βιέννης), Andreas Ziegler (Πανεπιστήμιο της Λωζάνης), Andrea Bjorklund (Πανεπιστήμιο McGill), Anastasia Strati (ΥΠΕΞ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Danae Azaria (University College London), ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Δικαστής και Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Χρήστος Ροζάκης. Τα μαθήματα θα γίνουν εξολοκλήρου στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, το κόστος, το προσωρινό πρόγραμμα κ.λπ., μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: http://www.koufafoundation.org/2015_thessaloniki_summer_course_international_energy_law/

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.