Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει ο Μπερλουσκόνι

E84F7683AF770E8B30E56739B759E4E1Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε σήμερα σε μια επιτροπή της γερουσίας επιστολή με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην ενδεχόμενη αποπομπή του από το σώμα αυτό του ιταλικού κοινοβουλίου.

Στην επιστολή του Μπερλουσκόνι επισυνάφθηκαν έξι γνωμοδοτήσεις γνωστών συνταγματολόγων και νομικών. Το περιεχόμενό τους δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι υποστηρίζουν τις θέσεις και τις επιδιώξεις του Μπερλουσκόνι.

Ο μεγιστάνας του Τύπου επισημαίνει ότι σχεδιάζει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον του νόμου που προβλέπει την δυνατότητα αποπομπής του από τη Γερουσία.

Την 9η Σεπτεμβρίου η αρμόδια επιτροπή της γερουσίας προγραμματίζεται να συνέλθει για να συζητήσει —ακριβώς— την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από το σώμα μετά την καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη.

Την εισήγηση που θα αναλύει την όλη υπόθεση και τις πιθανές επιλογές, καταρτίζει ο κεντροδεξιός γερουσιαστής και μέλος της επιτροπής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται να προβεί σε «παράθεσή πολλών στοιχείων και λεπτομερειών».

Η ιταλική κεντροδεξιά επιμένει ότι σε περίπτωση αποπομπής του Μπερλουσκόνι από την γερουσία δεν πρόκειται να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.