ΣτΕ: Δεν «παγώνει» ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

03092013043043-mesale-adalet-2c07-181a-af8e-3E37-355D-9DBBΤο Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση τριών κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ανασταλούν οι υπουργικές αποφάσεις.

Σε ισχύ παραμένει ο νέος νόμος για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση τριών κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ανασταλούν οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 που αφορά την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Στο σκεπτικό τους οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι οι επίμαχες διατάξεις του νέου νόμου 4178/2013 για τα αυθαίρετα δεν ταυτίζονται με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4014/2011 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Ως εκ τούτου το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή των κατοίκων επισημαίνοντας ότι δεν επικαλέστηκαν, ούτε απέδειξαν ότι θα υποστούν, ευθέως και αμέσως, από την εκτέλεση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων, συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανόρθωσιμη βλάβη.

Πηγή: Καθημερινή

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.