Ρωσία:Πρόταση για την ακύρωση της υπεροχής των διεθνών κανόνων δικαίου έναντι της εθνικής νομοθεσίας

court-constitution-echr-law.siΈνας βουλευτής της Κρατικής Δούμα από την «Ενωμένη Ρωσία» πρότεινε την ακύρωση της υπεροχής των διεθνών κανόνων δικαίου έναντι της εθνικής νομοθεσίας . Ο νομοθέτης προτίθεται να προτείνει την αλλαγή προς εξέταση κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου της Κρατικής Δούμας .

Για να ισχύσει κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο να απαγορευθεί η διατύπωση , “σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου » , από την ισχύουσα νομοθεσία.

« Το ρωσικό Σύνταγμα δεν αναφέρεται μόνο στην ύπαρξη « γενικώς αποδεκτών » προτύπων , αλλά – σε αντίθεση με τα συντάγματα των άλλων χωρών -τα ενσωματώνει στο εθνικό νομοθετικό σύστημα και τους δίνει προτεραιότητα έναντι του εθνικού δικαίου . Μόνο τα Συντάγματα της Αυστρίας και της Γερμανίας έχουν τέτοια διατύπωση στη νομοθεσία τους, η οποία εμφανίστηκε μετά την ήττα των χωρών στον Α ‘και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με σκοπό τη σταθερότητα  και την επιβολή  περιορισμών  στα δύο κράτη », ανέφερε ο Fedorov .Επιπλέον , ο κ. Fedorov υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφανείς και αντικειμενικοί όροι και  διαδικασίες για το χαρακτηρισμό των αρχών αυτών ως « γενικά αποδεκτές » .

« Δεν πρέπει όλα τα διεθνή κείμενα να τηρούνται αυθαίρετα» , ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της συνταγματικής νομοθεσίας , Alexander Ageev , συμφώνησε , αναφερόμενος στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων που- σύμφωνα με τον ίδιο- δεν θα γίνονται δεκτοί από τη ρωσική κοινωνία .

Από την άλλη πλευρά, ο Vadim Solovyov (Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας)- ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής για τη συνταγματική νομοθεσία ανέφερε τα εξής: « Με τον τρόπο αυτό , οι αρχές προσπαθούν να αποφύγουν την εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

 

Πηγή:RT

Επιμέλεια & Μετάφραση είδησης: Κόγκα Γεωργία

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.