Ρυθμίζονται οι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες

1123641Απόλυτη κυριότητα της ακίνητης περιουσίας τους μπορούν πλέον να αποκτήσουν πάνω από 1.200 συνιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το μέτρο θα αφορά πάνω από 120.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι πλέον θα μπορούν να προσδιορίσουν επακριβώς την περιουσία τους μέσω της σύστασης της κάθετης ιδιοκτησίας. Η ρύθμιση θα αφορά όλες τις κατασκευές, είτε είναι νόμιμες είτε αυθαίρετες.

Να σημειωθεί ότι αυτή η μορφή σύστασης διηρημένης ιδιοκτησίας δεν επιτρεπόταν από το 1992, με τα την ψήφιση σχετικού νόμου, ωστόσο εφαρμοζόταν χωρίς καμία νομική κάλυψη, με αποτέλεσμα να «γεννηθούν» πολλοί ψευτοοικισμοί οι οποίοι παρουσίαζαν τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές. Τέτοιους συναντάμε σε παραλιακές περιοχές της Ανατολικής και της Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά και της Βοιωτίας, όπως τον Ωρωπό, το Χαλκούτσι, το Δήλεσι και τη Λούτσα.

Τώρα, ο νόμος που ακουμπά τα αυθαίρετα καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση με μία όμως προϋπόθεση: Το μέτρο θα ισχύσει μόνο για οικοδομές που έχουν ανεγερθεί μέχρι και τις 28 Ιουλίου του 2011, ημέρα εφαρμογής, δηλαδή, του νέου νόμου.

Πηγές, πάντως, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αναφέρουν ότι οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση θα καθοριστούν από Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: zougla.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.