«Μελέτες επί του Μνημονίου»

_meletes_epi_tou_mnimoniou_1_

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η ειδική έκδοση «Μελέτες επί του Μνημονίου», στην οποία περιλαμβάνονται οι επιστημονικές μελέτες για τα σχετικά ζητήματα που έχουν ανακύψει από τις εφαρμογή του μνημονίου στην ελληνική πραγματικότητα, όπως δημοσιεύτηκαν στο Νομικό Βήμα [60 (2012), σελ. 2641 – 2872].

Σκοπός του έργου είναι η καταγραφή των κυριοτέρων επιστημονικών απόψεων σχετικά με το εθνικό αυτό ζήτημα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα αφετηρία για περαιτέρω γόνιμο επιστημονικό διάλογο.

Μεταξύ των συγγραφέων περιλαμβάνονται ο τ. Πρωθυπουργός – τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, ο Διευθυντής του Νομικού Βήματος  – Αρεοπαγίτης ετ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΗΓΑΣ,  ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ, ο Λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου, ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΪΔΑΤΖΗΣ, ο Εφέτης ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΕΛΟΣ, ο Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού  Δικαίου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΛΑΒΙΝΗΣ, ο Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ, ο Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, η Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ, η Νομική Σύμβουλος του Κράτους, ΧΡΥΣΑΦΟΥΛΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ, ο Δικηγόρος – τ. Υπουργός Επικρατείας, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ο Δικηγόρος – DEA Φορολογικού Δικαίου, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, ΑΡΙΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ο Αντεπίτροπος Επικρατείας, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ο Δικηγόρος – τ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης και Υπουργείου Εσωτερικών, ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΗΡΟΣ και η Δικηγόρος, ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΦΑΚΗ.

Την έκδοση επιμελήθηκε ο Δικηγόρος – τ. Υπουργός Επικρατείας, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ.

Σημειωτέον δε ότι αρκετοί από τους συγγραφείς έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο είτε στη  διαμόρφωση των θέσεων των μερών στις σχετικές δίκες είτε στην έκδοση των αντίστοιχων δικαστικών αποφάσεων.

Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.