Μαζεύουν υπογραφές κατά των πλειστηριασμών!

1128738Μια καμπάνια ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ξεκινά το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας λέγοντας «ναι στην παράταση της αναστολής τους για 3 χρόνια με τους όρους που ισχύουν!»

Όπως αναφέρουν στο σχετικό κείμενο-κάλεσμα προς τους Θεσσαλούς καταναλωτές «επειδή… δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά αντίθετα έχουν επιδεινωθεί…

Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους…

Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν…

Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα κινδυνεύσουν να χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής…

Θα υπερφορτωθεί η δικαιοσύνη από την προσφυγή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων οφειλετών…

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ καλεί όλους τους καταναλωτές και τους κοινωνικούς φορείς να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και να απαιτήσουμε:

1) Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014.

2) Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών.

3) Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες σε εξευτελιστικές τιμές.

4) Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

5) Νομοθετική κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας για όλους τους δανειολήπτες είτε είναι έμποροι είτε ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι.

6) Προτείνουμε για τα στεγαστικά δάνεια την διαγραφή κεφαλαίου όταν αυτό ξεπερνά το 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό των ευπαθών ομάδων, έτσι ώστε κανείς Λαρισαίος ο οποίος αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα πρόβλημα διαβίωσης (χρόνια άνεργος, πολύτεκνος, σοβαρά προβλήματα υγείας) με την στήριξη του ΙΝΚΑ δεν θα χάσει το σπίτι του σε περίπτωση πλειστηριασμού.

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ καλεί όλους τους καταναλωτές να ψηφίσουν στην ηλεκτρονική σελίδα του http://inkathessalias.gr και να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές της προσπάθειας αυτής, διαδίδοντας το μήνυμα αυτό σε όσο περισσότερους μπορούν.

Στηρίζουμε και είμαστε αρωγοί στην πρωτοβουλία της ΕΠΟΙΖΩ και μόλις συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές, θα παραδώσουμε το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό».

Πηγή: zougla.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.