«Μαϊμού» δικηγόροι εξαπατούσαν πολίτες

2326smallΤέσσερις Έλληνες ηλικίας 38, 50, 58 και 72 ετών συνέλαβε η αστυνομία στο Κερατσίνι, ως μέλη οργάνωσης που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες.

Ο 72χρονος συστηνόμενος ως δικηγόρος-νομικός σύμβουλος πρότεινε συμμετοχή σε υποψήφιους επενδυτές σε επενδυτικό πρόγραμμα, όπου ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και στα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του.

Ο 50χρονος και ο 58χρονος εμφανίζονταν ως συνεργάτες του 72χρονου, λαμβάνοντας αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος» αναζητώντας νέους επενδυτές. Ο 38χρονος κατηγορούμενος, ως δικηγόρος, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι στιγμής έρευνα, η σπείρα με αυτή τη μέθοδο κατάφερε να εξαπατήσουν επτά πολίτες.

Η ζημιά ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 342.000 ευρώ σε μετρητά, προερχόμενο από το αρχικά καταβληθέν κεφάλαιο τεσσάρων θυμάτων, ενώ εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή:  newsbeast.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.