Ισόβια κάθειρξη στο δράστη για τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, τελικά, ο Χρήστος Σακάτης, για τη δολοφονία του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου, κατά τη διάρκεια των θλιβερών επεισοδίων στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, το Μάρτιο του 2007.
Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες δεν επιβλήθηκαν βαριές ποινές, καθώς οι Νικόλαος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψυκάκος κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, στον καθένα, με αναστολή. Παράλληλα, στους άλλους οκτώ καταδικασθέντες επιβλήθηκαν ποινές από τρία έως έξι έτη φυλάκισης, ενώ οι άλλοι 16 κατηγορούμενοι (από τους 27 συνολικά) κρίθηκαν αθώοι.
Ειδικότερα, ο Χρήστος Σακάτης, ο οποίος είναι τοξικομανής (όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο ίδιος στην απολογία του) κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ομόφωνα ένοχος, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οι Ν. Βαγιόπουλος και ο Β. Ψυκάκος κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της απλής συνέργειας. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Βαγιόπουλο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στον Ψυκάκο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Στους άλλους οκτώ κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές από τρία έως έξι έτη φυλάκισης, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη οπλοκατοχή. Κατά περίπτωση, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Πηγή: Δικηγορία on line.
Επιμέλεια: Αργυρόπουλος Γιώργος

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.