Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές. Το άρθρο 1 που αφορά στις αλλαγές του ΟΟΣΑ υπερψήφισαν 152 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 135 βουλευτές και ένας «παρών».

Το άρθρο 2 για τις τράπεζες υπερψήφισαν 151. «Όχι¨ ψήφισαν 136 βουλευτές  και ένας «παρών».

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης τον οποίο διέγραψε ο πρωθυπουργός. Η επιστολή του Α. Σαμαρά δόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου κατά την οποία ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 για το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα την δήλωση διαγραφής του βουλευτή, την παρέδωσε στον γενικό διευθυντή της Βουλής, ο οποίος την παρέδωσε με την σειρά του στον Ιω. Τραγάκη για να την αναγνώσει στην Ολομέλεια.

«Παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Το άρθρο 1 περιλαμβάνει την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το 2 τις διατάξεις για το ΤΧΣ. Ο Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2, που αφορούσε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι: Γρηγ. Ψαριανός, Β. Οικονόμου, Γ. Μιχελογιαννάκης, Χρ. Αλεξόπουλος, Στ. Μπούκουρας, ενώ με επιστολή τους ο Α. Ψυχάρης και η Α. Γκερέκου γνωστοποίησαν ότι θα υπερψήφιζαν το πολυνομοσχέδιο. Ωστόσο, επειδή δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής, η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε.

 

Πηγή : www.real.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.