Η Γερουσία της Βραζιλίας εγκρίνει νομοσχέδιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο

brazil senate.Congress.02

Η Γερουσία της Βραζιλίας ψήφισε την Τρίτη ένα νομοσχέδιο που θέτει όρια στα δεδομένα που μπορούν να συλλέγονται από τους χρήστες του διαδικτύου στη χώρα. Ο νόμος, ύστερα από δικαστικές αποφάσεις, καταργεί επίσης την ευθύνη των παρόχων υπηρεσιών internet, όσον αφορά το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες τους και επιβάλλει στους παρόχους να αφαιρούν το προσβλητικό περιεχόμενο. Ο Πρόεδρος της Γερουσίας Dilma Rousseff πέρασε με νόμο ( υπογράφοντας τον) το νομοσχέδιο.

Στην επικαιρότητα βρίσκονται οι ισχυρισμοί πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έχει καταγράψει περισσότερα από 60 εκατομμύρια τηλεφωνήματα που έγιναν στην Ισπανία και δείχνουν ότι οι ενέργειες της Βραζιλίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής κατευθύνονται  από τις ΗΠΑ με διάφορα προγράμματα επιτήρησης.

Πέρυσι η Βραζιλία και η Γερμανία πρότειναν ένα νομοσχέδιο στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ζητούσαν από τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα προκειμένου να τεθεί οριστικό τέρμα στις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Οι αποκαλύψεις της NSA σχετικά με τα προγράμματα επιτήρησης έχουν προκαλέσει παγκόσμια συζήτηση και αντιπαράθεση.

Πηγή: jurist.org

Επιμέλεια & Μετάφραση Είδησης : Έφη Τσατταλιού

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.