«Η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα»

o-upourgos-dikaiosunis-xaralampos-athanasiouΩς απόδειξη πως η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της «με υπευθυνότητα» χαρακτήρισε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ..

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως το νομικό οπλοστάσιο ήταν εξαρχής επαρκές και πως τα στελέχη της Δικαιοσύνης έδειξαν υπευθυνότητα. «Αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα και σθένος. Έργο που ξεκινά με έρευνα και μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Αυτή ήταν η εντολή του πρωθυπουργού. Μου είπε “ναι” στην ταχύτητα ενεργειών, αλλά όλοι να κινηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι ευκαιρία να δικαιωθούν οι θεσμοί», υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι αρκετοί βιάστηκαν να επικρίνουν τη Δικαιοσύνη με δημόσιες τοποθετήσεις τους και είναι εύγλωττη η σιωπή τους για τις μεταγενέστερες αποφάσεις.

Τα ίδια ισχύουν, σημείωσε και για εκείνους που διέρρεαν ότι το κατηγορητήριο ήταν αβάσιμο και τόνισε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές».

Άφησε τέλος αιχμές και για τη στάση της Αριστεράς, λέγοντας ότι «τη Δικαιοσύνη, η Ν.Δ. τη στήριξε διαχρονικά», ενώ όπως είπε, «η Αριστερά μόνο επιλεκτικά και κατά περίπτωση την επικαλείται».

Πηγή: zougla.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.