Γερμανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει το 2014 την απόφαση για το ΟMT

68C78722855CB4BA7DE89EA860D24DD5Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν θα ανακοινώσει πριν την επόμενη χρονιά την απόφασή του για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χωρίς κανέναν περιορισμό, ανακοίνωσε την Πέμπτη ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

«Η απόφαση (…) δεν θα ανακοινωθεί φέτος», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να δώσει με βεβαιότητα μια ημερομηνία και ότι το δικαστήριο «σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία (εξέτασης της υπόθεσης) το συντομότερο δυνατό».

Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο έχουν προσφύγει πολλοί ευρωσκεπτικιστές, μεταξύ αυτών και καθηγητές πανεπιστημίου, εξετάζει αν οι μηχανισμοί διάσωσης της ευρωζώνης είναι σύμφωνοι με το γερμανικό σύνταγμα.

Έχει ήδη εξετάσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το σύμφωνα νομισματικής σταθερότητας και τα έχει εγκρίνει.

Τώρα εξετάζει
το πρόγραμμα αγοράς από την ΕΚΤ κρατικού χρέους υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης (OMT), που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον Σεπτέμβριο του 2012, όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.