Γαλλία: Στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την πορνεία

20101126PHT01605_width_600

Το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πορνείας. Μέχρι σήμερα ο νόμος τιμωρούσε την άγρα πελατών και την μαστροπεία.

Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο θα οδηγήσει στην παρανομία το εμπόριο του σεξ σε μία χώρα με 40.000 εκδιδόμενα άτομα. Στην πλειοψηφία τους αλλοδαπά. Η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ είναι ένα από τα δημόσια πρόσωπα που καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνει.

Τα είκοσι περίπου άρθρα του νομοσχεδίου έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των αλλοδαπών δικτύων μαστροπείας και την παροχή βοήθειας στα εκδιδόμενα άτομα που επιθυμούν να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους. Προβλέπεται επίσης η ενημέρωση των πελατών για τις συνθήκες εξάσκησης της πορνείας μέσω σεμιναρίων αντίστοιχων με εκείνα που πραγματοποιούνται για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Οι ρυθμίσεις του γαλλικού νομοσχεδίου έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την νομοθετική προσέγγιση της Γερμανίας, η οποία αφαίρεσε το στίγμα από την πορνεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι στη Γερμανία υπάρχουν σήμερα 400.000 εκδιδόμενα άτομα, αριθμός δεκαπλάσιος από τη Γαλλία.

Αντίστοιχη με τη γαλλική προσέγγιση υιοθετήθηκε από τη Σουηδία το 1999. Εκτοτε τα ποσοστά των εκδιδόμενων στον δρόμο στις μεγαλύτερες σουηδικές πόλεις μειώθηκαν κάθετα. Αντίθετα στη Νορβηγία και τη Δανία αυξήθηκαν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.