Επανέρχεται ο θεσμός της διαιτησίας

5C04D2AD0CBE5EBB8C70CA718EB83B11Μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ, με την οποία ζητούσαν την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012, το Συμβούλιο ακυρώνει κατά ένα μέρος τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

Μια σημαντική αλλαγή, που επέφερε όμως, ήταν η κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία –χωρίς της σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών- για να διεκδικήσουν μονομερώς τα δικαιώματά τους.

Μέχρι τότε, αν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων δεν κατέληγαν σε συμφωνία, οποιοδήποτε από τα δύο μέρη είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη διαιτησία, ώστε να ρυθμιστούν οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων ενός κλάδου ή ακόμα και για την ΕΓΣΣΕ.

Με την απόφαση του ΣτΕ επανήλθε η διαιτησία στο παλαιό νομοθετικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι κατέφευγαν στη διαιτησία (ΟΜΕΔ) με σκοπό την επίλυση κάθε θέματος που αφορά εργασιακούς όρους και σχέσεις (επιδόματα, άδειες, μισθοί κ.λπ.). Έτσι, με την σημαντικότατη αυτή απόφαση δεν κρίθηκε αντισυνταγματική μόνο η συγκεκριμένη ρύθμιση της Π.Υ.Σ. 6/2012, αλλά και ο Νόμος 3899/2010 που περιόριζε τη διαιτησία αποκλειστικά μόνο στον καθορισμό των βασικών αποδοχών.

Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι η ΠΥΣ. 6/2012 και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 3 της με το οποίο ορίσθηκε ότι η προσφυγή στην διαιτησία προϋποθέτει συμφωνία και των δυο μερών (εργοδοτών και Εργαζομένων) , αντίκειται στο άρθρο 22 παράγραφος 2 του Συντάγματος και ως εκ τούτου είναι ακυρωτέα.

Υπενθυμίζουμε ότι με την ΠΥΣ προβλεπόταν μείωση μισθών –που μπορούσε να γίνει μονομερώς κάτω από προϋποθέσεις- και είχαν καταργηθεί ουσιαστικά οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας ως προς τους μισθοδοτικούς όρους του ιδιωτικού τομέα.

Το δικαστήριο, όμως, δεν μπορεί να κρίνει την αντίστοιχη διάταξη της ΠΥΣ 6/2012 γιατί ήδη -κατά την εκδίκαση της υπόθεσης- είχε εκδοθεί νεότερος νόμος που ρύθμισε με διαφορετικό τρόπο το ίδιο θέμα και, επομένως αυτή είχε παύσει να ισχύει.

Πηγή: oenet.gr

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.