Ειρ Ξάνθης 245/2013 – Ο επισκευαστής και συντηρητής ψυγείων αυτοκινήτων δεν έχει εμπορική ιδιότητα (ν.3869/2010)

Banner_2114444Δεκτή η κοινή αίτηση συζύγων και του (ενός εκ των αιτούντων) πρώην Επισκευαστή και συντηρητή ψυγείων αυτοκινήτων και παρελκόμενων μερών και άλλων μηχανοκινήτων οχημάτων χωρίς να του προσδώσει την εμπορική ιδιότητα, καθώς δεν υπήρχε οργανωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα με αξιόλογη επένδυση κεφαλαίου, εξοπλισμό και προσωπικό αλλά ούτε και η ανάληψη επιχειρηματικού κινδύνου με σκοπό το το εμπορικό κέρδος, αντίθετα το κέρδος που αποκόμιζε αποτελούσε περισσότερο αμοιβή του σωματικού του κόπου και μόχθου και όχι αποτέλεσμα κερδοσκοπικών συνδυασμών. Εξάλλου πλήρωνε κανονικά τις οφειλές του όσο ασκούσε την ανωτέρω δραστηριότητα, παύση πληρωμών μετά την διακοπή της δραστηριότητας.

Κρίση, ότι για κληρονομιαία ακίνητα στα οποία έχει καταστεί κληρονόμος λόγο κληρονομικής διαδοχής, για τα οποία όμως δεν έχει προβεί σε σύνταξη δήλωσης αποδοχής κληρονομιάς, δεν έχει καταστεί κύριος αυτών.

Δεκτή η αίτηση και θεραπεία της εσφαλμένης αναγραφής της ημερομηνίας και αριθμού κατάθεσης στην υπεύθυνη δήλωση με την ενσωμάτωση της σχετικής δήλωσης στο δικόγραφο της αίτησης αλλά και με την εκ νέου προσκόμιση διορθωμένης ως προς το σημείο αυτό, με τις προτάσεις.

245-2013

Ευχαριστούμε τον δικηγόρο Ορχάν Αρναούτ (μέλος Δ.Σ. Ξάνθης) για την αποστολή της απόφασης..

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.