Ευθανασία

978-960-445-158-6Το ζήτημα της ευθανασίας αποτελούσε και αποτελεί ένα ακανθώδες θέμα τόσο παρελθοντικά όσο και στις μέρες που διανύουμε. Η διαρκής ενασχόληση με αυτή είναι πιο επίκαιρη απο ποτέ λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας αλλά και της ανάγκης για προάσπιση και ανάδειξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ευθανασία αποτελεί ένα φλέγον θέμα που προβληματίζει πολλούς επιστημονικούς κλάδους, αφού καλούμαστε να μελετήσουμε και να λάβουμε υπόψιν μας κάθε πτυχή αυτής.

Το παρόν σύγγραμα απαρτίζεται απο δημοσιεύματα ιατρικού δικαίου και βιοηθικής. Αποτελεί μια αξιόλογη και πολυδιάστατη προσπάθεια να αναπτυχθεί το “δικάιωμα στο θάνατο” και να το προσεγγίσουμε απο θεολογική, φιλοσοφική, ιατρική και νομική οπτική.

Στη συλλογή των δημοσιευμάτων αυτών, συγκεκριμένα, επιδιώκεται η επαναπροσέγγιση του θέματος- που αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη- και η διάκριση ανάμεσα σε ενεργητική, παθητική ευθανασία και άλλα είδη αυτής. Επιπροσθέτως αναλύονται διεξοδικώς τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν έναν ασθενή σε μια τέτοια επιλογή καθώς και οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για να αποκρυσταλώσουμε-όσο αυτό μας επιτρέπεται λόγω της ιδιομορφίας του θέματος- άποψη.

Οι συγγραφείς με τη δημοσίευση αυτού του εγχειριδίου αποσκοπούν στην πολύπλευρη κάλυψη του ζητήματος της ευθανασίας, στην αναζήτηση διεξόδων και την εξαγωγή συμπερασμάτων , μη λησμονώντας το γεγονός ότι αυτή αποτελεί πεδίο που άπτεται πολλών επιστημών-κάτι που της χαρίζει τη μοναδικότητα.

Επιμέλεια – Βιβλιοπαρουσίαση: Κόγκα Γεωργία

Τίτλος Βιβλίου:Συγγραφέας:

Εκδοτικός Οίκος:

Τιμή:

ΕυθανασίαΜ. Καΐάφα-Γκμπάντι, Ε. Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου. [Σειρά: Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής – τ. 3]\

Εκδόσεις Σάκκουλα Θεσσαλονίκη – Αθήνα

€16,00

ISBN/ISSN: 978-960-445-158-6
Σελίδες: VIII + 173
Copyright:Παραγγελία βιβλίου: 2007http://www.sakkoulas.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1153&category_id=126&option=com_virtuemart&Itemid=118

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.