Δικογραφίες για επιθέσεις μελών της Χ.Α. σε ρομά – αλλοδαπούς

148936_64689478

Τρεις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής διαβίβασε στις εφέτες ανακρίτριες, που χειρίζονται την υπόθεση, η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικογραφίες αφορούν σε επιθέσεις που έγιναν  τον τελευταίο χρόνο κατά αλλοδαπών οι οποίοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία .

Συγκεκριμένα, η πρώτη δικογραφία αφορά επίθεση περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013. Από  τα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί οι 8 από τους 80 δράστες κινούνται στο χώρο της Χρυσής Αυγής.

Αυτό προκύπτει έπειτα και από  την ταύτιση προσώπων από τους γνωστούς κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια τα οποία είχαν γίνει το Σεπτέμβριο του 2012 στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Για τα επεισόδια αυτά  στο Μεσολόγγι είχε διαπιστωθεί ότι ήταν παρόντες και ο Δημήτρης  Μακρής, αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς και ο υποψήφιος  βουλευτής Λεωνίδας Σταθόπουλος, για του οποίους όμως διευκρινίστηκε  από την προκαταρκτική έρευνα ότι και οι τρεις έφθασαν  στην υπόθεση του Αιτωλικού μετά τα επεισόδια. Κατά τα επεισόδια του Αιτωλικού έγιναν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και εύφλεκτο  υλικό σε πέντε σπίτια και έξι αυτοκίνητα.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά συμβάν που εξελίχθηκε  το  Δεκέμβριο του 2012 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό ρομά Βουλγαρικής καταγωγής και πέταξαν εύφλεκτο υλικό και εξαφανίστηκαν.

Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδιο στη Ναύπακτο με άγνωστους κουκουλοφόρους οι οποίοι αφού έσπασαν το τζάμι σπιτιού  πακιστανού, πέταξαν μέσα φλεγόμενο στουπί.

Και στις τρεις δικογραφίες περιλαμβάνονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος, όπως είναι απόπειρα αυτοκτονίας (σε μια περίπτωση),  εμπρησμό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, απρόκλητη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβίαση νομοθεσίας  περί όπλων και παραβίαση του νόμου περί  φυλετικών διακρίσεων, κ.λπ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.