Ιστορικό

Δ. Πανάγαρης, Μ. Αγγελή, Γ. Αργυρόπουλος, Ι. Σακέτου – Οδηγός Εκπιπτόμενων Δικηγορικών Δαπανών

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με πολλή χαρά δημοσιεύουμε και το δεύτερο τεύχος της νέας μας σειράς «Η Βιβλιοθήκη του Ασκούμενου και του Νέου Δικηγόρου», μετά τον Οδηγό για το Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και τη συμμόρφωση των δικηγόρων στις απαιτήσεις του Κανονισμού.

Ο παρών φορολογικός οδηγός συντάχθηκε κατόπιν των συχνών ερωτημάτων νέων συναδέλφων σχετικά με το ποιες δαπάνες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά μας. Δηλαδή, τι μπορεί να θεωρηθεί ως «έξοδο» κατά τη φορολογική νομοθεσία. Κατά τις σχετικές συζητήσεις διαπιστώσαμε ότι πολλοί συνάδελφοι πληρώνουν υψηλότερους φόρους από εκείνους που τους αναλογούν, καθώς δεν καταχωρούν στα έξοδά τους δαπάνες που δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο. Δυστυχώς, με τους σημερινούς ρυθμούς και τις συνθήκες άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αναγκαζόμαστε πολλές φορές να μεριμνάμε αποκλειστικά για τα δικαιώματα των εντολέων μας, παραμελώντας τα δικά μας δικαιώματα, και όχι μόνον αυτά.

Ευχόμαστε ο ανά χείρας οδηγός να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους συναδέλφους ώστε, σε συνεργασία με το λογιστή τους, να ταυτοποιούν σωστά τα έξοδα παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, με διάκριση των μη εκπιπτόμενων εξόδων, προκειμένου να καταβάλλουν αποκλειστικά το φόρο που τους αναλογεί.

Διατίθεται, δωρεάν, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, προς κάθε ενδιαφερόμενο νέο συνάδελφο.

Αθήνα, Φεβρουάριος 2019

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι ΕΑΝΔΑ

ΠΑΝΑΓΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΔΙΟΓΕΝΗΣ) του Νικολάου
ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
ΣΑΚΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Ιωάννη

_____________________

Για να κατεβάσετε το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή (pdf), κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Οδηγός Εκπιπτόμενων Δικηγορικών Δαπανών

ή στην παρακάτω εικόνα:

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.