Αθώοι 137 Ρομά για στεγαστικά δάνεια

18-31-2--2-thumb-medium

Αθωώθηκαν σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου 137 Ρομά, που κατηγορούνται για υπόθεση δανείων που είχαν πάρει, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα δανειοδότησης που, βάσει των σχετικών δηλώσεων που είχαν υπογράψει, ήταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε αγορά σπιτιού εγκαταλείποντας τον καταυλισμό, έτσι ώστε η έκταση που καταλαμβάνει να αποδοθεί στον δήμο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Το δικαστήριο έκρινε, ότι οι άνθρωποι δεν είχαν δόλο, και ότι δεν γνώριζαν τις υποχρεώσεις τις οποίες είχαν και έτσι αθωώθηκαν.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή όλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού όπως ανέφερε, πήρε ο καθένας τους ποσόν, από 50.000 έως 70.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου για μετεγκατάσταση, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και έτσι δεν εγκατέλειψαν τον καταυλισμό στα Δυο Αοράκια.
Εξάλλου, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων υποστήριξε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αγράμματοι και δεν γνώριζαν πως υπέγραφαν υπεύθυνη δήλωση για να εγκαταλείψουν άμεσα τον καταυλισμό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κανείς από τους κατηγορούμενος δεν έλαβε χρήματα.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.