Απόφαση- Κόλαφος για τον Β. Παπαγεωργόπουλο

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στον  Μιχάλη Λεμούσια για το θέμα της υπεξαίρεσης 17.962.000 ευρω από τα ταμεία του Δήμου Θεσ/νίκης. Ισόβια και εννέα χρόνια κάθειρξη είναι η ποινή και για τον Παναγιώτη Σαξώνη.
Στους κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό-αν και αυτό αποτέλεσε αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης- καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η εγκληματική τους δράση δεν ξεκίνησε το έτος 1999 και πως δεν αναφερόμαστε σε ένα πρωτογενές αδίκημα.

Ο κος Γιώργος Αποστολάκη,Πρόεδρος του δικαστηρίου, την ώρα που ανακοίνωνε την απόφαση- κόλαφο για τον πρώην Δήμαρχο Θεσ/νίκης είπε μεταξύ άλλων:”Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία ‘πηγή’ χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ’ εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης ‘Αναγέννηση’, της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη ‘μηχανή’ της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά».

Μετά από όσα έγιναν στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος πήρε το δρόμο για τις φυλακές Διαβατών.


Πηγή: ΣΚΑΪ
Επιμέλεια: Κόγκα Γεωργία

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.