Αμερικανική δικηγορική εταιρεία εξαπολύει αγωγή σχετικά με την πτήση MH370

mh370-ausΑμερικανική δικηγορική εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη οτι κίνησε νομικές διαδικασίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατά της Malaysia Airlines και της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing, αναφορικά με την πτήση MH370, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δαπανηρής δικαστικής διαμάχης για το χαμένο αεροσκάφος.

Η εδρευόμενη στο Σικάγο Ribbeck Law Chartered International δήλωσε οτι την Τρίτη υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο της πολιτείας του Ιλινόι, αναζητώντας έγγραφα αναφερόμενα σε πιθανά ελαττώματα στο σχεδιασμό ή στον μηχανισμό του αεροπλάνου ή σε αμελή συμπεριφορά της αεροπορικής εταιρείας που μπορεί να οδήγησαν στην καταστροφή. “Πιστεύουμε οτι οι επονομαζόμενοι κατηγορούμενοι είναι και οι δύο υπεύθυνοι για την καταστροφή της πτήσης MH370,” αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της απ’την Κουάλα Λουμπούρ. ”Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα θύματα που εκπροσωπούμε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όλοι ανεξαιρέτως οι υπεύθυνοι,” διαβάζουμε στη δήλωση τα λόγια της επικεφαλούς της δίκης, Monica Kelly.

H ”αίτηση για γνωστοποίηση” που κατατέθηκε την Τρίτη αναζητά πιθανές αποδείξεις απ’τους αντίδικους σε κάθε δίκη. Η Ribbeck Law ισχυρίστηκε οτι οι οικογένειες “έχουν ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων”, αλλά δεν ξεκαθάρισε το ύψος της αποζημίωσης που θα διεκδικηθεί στο μέλλον.

Η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους του Januari Siregar, ”ενός δικηγόρου που έχασε τον γιο του στην τρομερή σύγκρουση”, είπε η εταιρεία. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τον ενάγοντα. ”Πρέπει να βρούμε τι προξένησε την σύγκρουση του αεροσκάφους και να απαιτήσουμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την αεροπορική εταιρεία και τον σχεδιασμό και την κατασκευή των αεροσκαφών προκειμένου να αποφευχθούν τραγωδίες στο μέλλον,” δήλωσε η Kelly.

Η επικοινωνία με την κατευθυνόμενη προς Πεκίνο πτήση χάθηκε κάπου πάνω απ’τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, λίγο αργότερα αφότου απογειώθηκε απ΄την Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες. Η Μαλαισία θεωρεί οτι σκοπίμως εξετράπη απ’την πορεία του και την Δευτέρα δήλωσε οτι μια ανάλυση δορυφορικών δεδομένων υποδεικνύει οτι το αεροπλάνο έπεσε νότια του Ινδικού Ωκεανού, αρκετά μακριά απ’την αρχική του πορεία.

Ωστόσο στο σημείο δεν έχουν βρεθεί συντρίμια, παρά το γεγονός οτι ένας στόλος πλοίων και αεροπλάνων διάφορων χωρών ερευνά εδώ και μέρες τη περιοχή. Δεν έχει έρθει στην επιφάνεια καμία ένδειξη που να υποδεικνύει τι προξένησε την ανατροπή του αεροπλάνου. Πολλοί απ’τους στενούς συγγενείς των επιβατών της MH370, κυρίως Κινέζοι, έχουν απογοητευτεί απ’την αποτυχία του προσδιορισμού του τι συνέβη με το αεροπλάνο και οργισμένοι κατηγορούν τόσο τον αερομεταφορέα όσο και την κυβέρνηση της Μαλαισίας για ανικανότητα και απόκρυψη πληροφοριών.

Τα δύο τρίτα των συνολικά 227 επιβατών ήταν Κινέζοι.

Πηγή: khaleejtimes

Μετάφραση & Επιμέλεια είδησης:Ελευθερία Χάλα

Share This Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.